Alkolinjen reportage

Hvordan kan Alkolinjen hjælpe?

Alkolinjen hjælper og rådgiver dig, der har alkoholproblemer tæt inde på livet. Både hvis du er pårørende til en, der drikker, eller hvis du selv drikker for meget.

Alkolinjen yder professionel rådgivning via telefon, chat og brevkasse til voksne, unge og børn. Du kan både ringe, hvis du er pårørende til en, der drikker, eller hvis du selv drikker.

Alkolinjen er Danmarks eneste landsdækkende telefonrådgivning om alkoholproblemer, der er bemandet af professionelle rådgivere.

Kontakt Alkolinjen

Ring til Alkolinjen på telefon 80 200 500.

Alkolinjens åbningstider:

  • Mandag til fredag kl. 09.00-17.00

I samme åbningstider kan du også chatte med en rådgiver.

Du kan også få skriftlig rådgivning på Alkolinjens brevkasse, der har åbent døgnet rundt.

Alkolinjens rådgivningstilbud skaber et rum for både drikkende og pårørende, hvor du kan få en samtale om alkoholproblemer uden fordømmelse og følelser af skam og skyld. Vi lytter til dig, rådgiver og ser dig og dine udfordringer fuldstændig fordomsfrit.

Alkolinjen kan ikke udskrive medicin eller give lægefaglig rådgivning.

Anonym rådgivning

Når du ringer eller skriver til rådgiverne, kan de ikke se, hvem du er, og du behøver heller ikke at oplyse dit navn. Rådgiverne har tavshedspligt, så dine problemer bliver ikke fortalt videre til andre.

Du kan vælge at fortælle, hvem du er, eller i hvilken kommune du bor, hvis du for eksempel ønsker at få hjælp til at finde et behandlingstilbud tæt på, hvor du bor. Det er dig selv, der beslutter, om du vil bevare din anonymitet.

Vores rådgivere har underretningspligt

Rådgiverne på Alkolinjen har skærpet underretningspligt. Det betyder, at hvis du for eksempel fortæller, at dine børn er udsat for vold, eller at du som forælder, ikke kan passe godt nok på dem, fordi du drikker for meget, så skal rådgiverne melde det til den rette kommune, så myndighederne kan undersøge, om dine børn har brug for hjælp. Alle voksne i Danmark har underretningspligt til at hjælpe børn, der bliver udsat for svigt eller er i fare.

Rådgiverne kan selvfølgelig kun sige det videre, hvis de ved, hvem du er. Du bestemmer selv, om du er klar til at fortælle, hvem du er.