Rådgivning og behandling

  • Andreas og Britta
    Alkoholproblemer, Pårørende
    Andreas drak flere år i det skjulte overfor sin kone Britta og deres to børn. Det var hans måde at håndtere svære følelser på. Derfor var kravet fra Britta, at alt skulle frem. I dag har de vokset sig stærkere som familie gennem åbenhed.
  • Mathilde Nærland
    Pårørende
    31-årige Mathilde Nærland er datter af en far med tidligere alkoholproblem. Siden hun fandt sin far for-drukken i lænestolen i barndomshjemmet i Nordsjælland, har de to været på en kaotisk forsonings-rejse, der i kortene ikke nødvendigvis stod til at ende godt. Men med rette hjælp og vilje af stål er det lykkedes dem at genopbygge forholdet.
  • Mike Grønne
    Alkoholproblemer
    29-årige Mike Grønne drak gennem sine 20’ere, mens han spillede i band og hang ud på værtshuse. Hans venner og familie gav ham flere advarsler. Til sidst søgte han behandling, men selverkendelsen var svær. Med sin nye digtsamling vil Mike gerne hjælpe andre unge.
  • Erik Westh
    Alkoholproblemer
    Gennem størstedelen af sit liv, drak 64-årige Erik Westh alkohol for at dulme negative tanker og selvhad. Men med terapi og redskaber fra offentlig alkoholbehandling, er han er i dag ædru og har genfundet sig selv og glæden ved livet.
  • Lasse Bonde
    Alkoholproblemer
    Lasse Bondes branderter endte ofte i blackouts, hvor han løj, sagde og gjorde mærkelige ting, og blev en helt anden person, end når han var ædru. I kølvandet fulgte skam og et selvværd, der hang i laser. Lasse udviklede et alkoholmisbrug, men kom i behandling, holdt op med at drikke og har nu fået et nyt liv.
  • Katie Witkiewitz
    Nyhed
    Ifølge internationalt anerkendt amerikansk forsker ønsker halvdelen af amerikanere med alkoholafhængighed at reducere deres alkoholforbrug – men ikke stoppe helt med at drikke. Fordi USA udelukkende fokuserer på afholdenhed, er det en medvirkende faktor for, at 99 procent af afhængige holder sig væk fra behandling, siger Katie Witkiewitz.
  • alkoholbehandling kontakt
    Nyhed
    Mere end hver anden med et alkoholproblem eller deres pårørende, som kontakter Alkolinjen, får rådgivning til at søge hjælp hos et rusmiddelcenter. Nogle har også brug for at søge hjælp hos egen læge, og så stiger andelen som henvises til hjælp-til-selvhjælp. Det viser data for 2022.
  • AlkoLog jul
    Nyhed
    25 procent flere alkoholtest blev i 2022 taget på Alkolinjens hjemmeside i forhold til året før. Den øgede interesse for at kende sit alkoholforbrug og få hjælp til at skære ned betød også, at 8.000 danskere brugte app’en AlkoLog, som hjælper én med et overblik over ens forbrug.
  • Topmøde alkoholbehandling
    Nyhed
    Det skal være slut med, at postnummeret, afgør kvaliteten af alkoholbehandlingen. Paneldebatten på Alkohol & Samfunds topmøde om alkoholbehandlingen i Danmark viste, at partier fra både højre, venstre og midten af Folketinget er klar til at indføre bindende kvalitetsstandarder, så alle med alkoholproblemer tilbydes samme og højere kvalitet, uanset hvilken kommune de bor i.
  • Pårørende
    Nyhed
    Der er høj tilfredshed blandt brugerne i alkoholbehandling, viser ny rapport. Det er især personalets indsats, der scorer højt. Men for få får hjælpen til at komme ud af deres afhængighed. For 140.000 danskere har sygdommen alkoholafhængighed, men kun 17.500 er i behandling.