Unge og alkohol

Unge og alkohol: Vi finder en fælles vej

Nyhed
Alkohol & Samfund tilbyder workshops til kommuner, hvor aktører i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse kan mødes og finde en fælles tilgang til unge og alkoholforebyggelse.

Mere end halvdelen af unge mennesker har oplevet drikkepres, og to ud af tre unge har oplevet, at en ven drak sig så fuld, at det gjorde festen dårligere for dem.

Fra grundskole til ungdomsuddannelse

Alkohol & Samfund arbejder i et 3-årigt projekt på 'Overgangen fra grundskoler til ungdomsuddannelser - et fælles alkoholforebyggende samarbejde'.

Formålet med projektet er at styrke alkoholforebyggelsen på tværs af kommuner, grundskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser.

Læs mere om projektet.

Vi ved, at et flertal af unge begynder at drikke meget og oftere ved overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse. Derfor er skoler og uddannelsessteder vigtige aktører i forebyggelsen, da de kan være med til at udskyde alkoholdebuten og forebygge det høje alkoholforbrug hos unge.

Alkohol & Samfund tilbyder gratis workshops til kommuner, hvor de væsentligste aktører i overgangen fra grundskoler til ungdomsuddannelser kan mødes og diskutere udfordringer og løsninger for sammen at sikre et fælles ståsted for arbejdet med unge og alkohol.

Fælles om udfordringerne – fælles om løsningerne

Vi har allerede været på besøg i Vejle og Ærø Kommune. Og for Christina Kudsk Nielsen, der arbejder i Folkesundhed i Vejle Kommune, blev det for alvor klart, hvor vigtigt samarbejde på tværs er.  

- Vi skal løse udfordringerne sammen, og det har workshoppen tydeliggjort. Vi har en stor opmærksomhed på, at der er mange aktører, og vi skal finde en fælles vej, siger hun og uddyber:

- Bare det, at vi får den samme fakta om forbrug og alkoholdebut, og de skader alkohol kan medføre, det gør et dybt indtryk. Til workshoppen havde vi mulighed for at få øje på eventuelle blinde punkter, eller de områder, hvor vi allerede har et godt samarbejde, og hvor skal vi gå hen, hvis vi gerne vil styrke samarbejdet, siger Christina Kudsk Nielsen.

Gratis workshop i din kommune?

Workshoppen er faciliteret af Freja Jørgensen, sundhedskonsulent i Alkohol & Samfund. Deltagere i workshoppen kan være kommunale sundheds- og forebyggelseskonsulenter, SSP, repræsentanter fra skolebestyrelse og ledelse på grundskoler og efterskoler og ungdomsuddannelser lokalt i kommunen.

Kontakt Freja og hør nærmere på fj@alkohologsamfund.dk.