Flere danskere forholder sig til, hvor meget de drikker

Nyhed
I uge 40 tog næsten 18.000 danskere alkoholtesten på Alkohol & Samfunds hjemmeside. Antallet er eksploderet under alkoholkampagnen, hvor også 4.124 danskere hentede app’en AlkoLog.

7 ud af 10 danskere drikker mere end Sundhedsstyrelsens anbefalede maksimum 10 genstande om ugen. Det var omdrejningspunktet for årets alkoholkampagne i uge 40, hvor Alkohol & Samfund og TrygFonden ønskede at sætte fokus på storforbrugere af alkohol.

I løbet af ugen tog 17.938 danskere en test af deres alkoholforbrug på hjemmesiden og 4.124 danskere downloadede AlkoLog. Testen og app’en er begge værktøjer, der kan give et klart indblik i ens eget forbrug og få en til at stoppe op og forholde sig til, hvor meget man egentlig drikker.

Næsten 7 ud af 10 brugere synes, at AlkoLog har sat tanker eller overvejelser i gang i forhold til deres eget alkoholforbrug og næsten hver anden bruger har talt om alkoholvaner med andre efter de er begyndt at registrere i app’en. Det viser en brugerevaluering af AlkoLog fra juni 2022.

- At så mange danskere har downloadet AlkoLog, kan indikere, at de er blevet mere nysgerrige på, hvor meget alkohol de drikker. Faktisk viser flere undersøgelser, at alene det at indtaste og holde øje med antallet af genstande giver bedre kontrol og måske medfører, at man sænker sit forbrug, siger Bjarne Stenger Elholm, leder af Alkolinjen og forsætter:

- Vi håber, at den øgede interesse for AlkoLog får endnu flere til at tage stilling til, hvor meget de vil drikke forud for en bytur eller familiemiddag, og for eksempel bruger app’en til at registrere antal genstande og på den måde få et overblik over sine alkoholvaner. Det kan medføre en snak med vennerne om, hvad og hvor meget man vil drikke og måske være en hjælp til at bakke hinanden op i bedre vaner – både for den enkelte og for fællesskabet.

Oplys om AlkoLog på egen hjemmeside

I må meget gerne linke til AlkoLog på jeres hjemmesider. Herunder kan I hente vores forslag til banner og direkte links, så brugerne nemt kan komme ind på App Store eller Google Play og hente AlkoLog gratis. I får også QR koder, som I kan sætte på print materiale.

Hent AlkoLog-banner til jeres hjemmeside og QR-koder til print

Per
Sundere vaner
Med støtte fra AlkoLog har Per Vilstrup-Clausen halveret sit lidt for høje forbrug af alkohol. I kombination med mere motion har det forbedret hans helbred markant, bragt ham i god form, og givet ham mere overskud i hverdagen.