Love og anbefalinger

Her finder du artikler, der omhandler lovgivning og anbefalinger fra styrelser, ministerier og centre, der skal styrke og forbedre forebyggelsen af alkoholproblematikker i Danmark.

Nyeste udgivede artikler

  • Forside rapport om dialog om alkohol
    Udredning, Redskaber, Love og anbefalinger
    Spørg ind til borgerens alkoholvaner i helbredssamtaler. Sådan lyder en af anbefalingerne til sundhedspersonalet i kommunerne i Sundhedsstyrelsens nye materiale. Materialet indeholder anbefalinger og konkrete værktøjer til, hvordan sundhedspersonalet kan opspore borgere med behov for alkoholbehandling tidligere.
  • salg af alkohol
    Forebyggelse, Love og anbefalinger
    Redaktionen bag artiklen har talt med en ekspert fra WHO om, hvad politikere kan gøre for at mindske salget af alkohol. Hun peger på tre områder, som politikere kan justere på: Tilgængelighed, markedsføring og priser.
  • markedsføringslov
    Forebyggelse, Love og anbefalinger
    Danske unge er blandt de unge i Europa, der drikker mest. Samtidig er dansk markedsføringslov om alkohol meget lempelig sammenlignet med andre lande i Norden. Der er derfor plads til flere stramninger i loven, som kan mindske eksponeringen af alkoholreklamer overfor børn og unge.
  • Publikationens forside
    Love og anbefalinger
    Forebyggelsespakke Alkohol er en opdateret version af Sundhedsstyrelsens alkoholforebyggelsespakke fra 2013. Anbefalingerne til kommunernes forebyggende indsatser er blevet udbygget og konkretiseret med lister af materiale, der kan bruges til at tilrettelægge den kommunale praksis.
  • Rapportens forside
    Love og anbefalinger
    En strammere og mere regulerende alkoholpolitik virker forebyggende på forbruget af alkohol, viser ny rapport fra WHO. Samtidig har Danmark en af de mest lempelige alkoholpolitikker i verden. Rapporten giver et overblik over verdenslandenes alkoholforbrug og over de politiske metoder, der er effektive for at reducere alkoholforbruget.
  • publikationens forside
    Love og anbefalinger
    I Grønland har politikerne haft mod til, trods grønlændere drikker mindre end danskere, at indføre en ny og forventeligt langt mere skadesbegrænsende lovgivning end den, der gælder i Danmark. Inatsisartutloven, som den hedder, indeholder blandt andet et stop for alkoholreklame og begrænser mulighederne for at sælge og udskænke alkohol.
  • Publikationens forside
    Love og anbefalinger
    I 2004 blev aldersgrænsen for salg af alkohol hævet til 16 år. Senere (2011) er der indført en grænse for salg af stærkere alkohol med mere end 16,5% volumen alkohol. Evalueringen efter det første år med en 16 års aldersgrænse viser, at det af hæve alderen for lovligt salg fik de 15 årige til at købe og drikke mindre alkohol. Den øgede aldersgrænse fik ingen umiddelbar effekt på de 13- og 14 åriges forbrugsvaner, måske fordi de i forvejen var omfattet af salgsforbud.