Alkolog

App skal hjælpe danskerne til at tælle

Nyhed
Den nye app AlkoLog vil give danskere et indblik i alkoholforbruget. App’en er udviklet af Alkohol & Samfund og TrygFonden for at hjælpe ikke mindst de mange danskere, som vil reducere forbruget uden helt at stoppe.

I løbet af februar præsenteres den nye app AlkoLog, som skal hjælpe især storforbrugere af alkohol med at sænke deres forbrug.

- Et flertal af danskerne synes, at alkohol fylder for meget i vores kultur. Der bliver drukket for meget, og de fleste har en opfattelse af, at det ikke er dem selv men deres venner eller familie, der drikker mere. Det er ofte en misforståelse, og AlkoLog kan hjælpe mange danskere med et bedre indblik i, hvor mange genstande de drikker. Vi kender alle sammen situationen, hvor alkohol kommer på bordet, uden at man egentlig har lyst til det eller bedt om det. AlkoLog er et godt redskab til at fjerne sløringen og gøre genstandene tydelige, siger Bjarne Stenger Elholm, leder, Alkolinjen.

Mange storforbrugere ønsker at nedsætte deres forbrug, og derfor har Alkohol & Samfund søgt hjælp hos TrygFonden om at udvikle selvhjælpsmateriale til målgruppen. I Danmark drikker cirka 860.000 danskere mere, end Sundhedsstyrelsen anbefaler, 400.000 af dem har et stort, eller delvist skadeligt forbrug og blandt dem vil selvhjælpsmaterialet være en hjælp til at sænke alkoholforbruget.

- Målgruppen ser ikke nødvendigvis sig selv som nogen, der har et alkoholproblem, der kræver behandling. De ønsker autonomi, nem adgang, anonymitet, og hvis de drikker for meget, vil de hellere reducere forbruget frem for afholdenhed. AlkoLog opfylder alle disse ønsker, siger Bjarne Stenger Elholm.

Med AlkoLog kan man logge sine genstande, skrive dagbogsnotater når man har drukket, og holde sit forbrug op mod Sundhedsstyrelsens anbefalinger på uge og månedsbasis. Alene det at logge sine genstande har ofte en positiv effekt på forbruget.

Download AlkoLog

App’en AlkoLog bliver tilgængelig i løbet af februar. Den kan både downloades til iOS og Android telefoner og tablets – følg med på vores hjemmeside for information.

App’en AlkoLog er skabt af Alkohol & Samfund i samarbejde med TrygFonden og app-udviklere fra bureauet DAMAN.