Kommuner deler cases til inspiration for andre

Nyhed
På sundeborgere.dk deler flere og flere af landets kommuner eksempler på gode tiltag til viden og gavn for andre kommuner om konkrete forebyggelses og sundhedsfremmende initiativer. Senest er et tema om alkohol tilføjet. 

Af Thomas Chemnitz, journalist, Alkohol & Samfund 

I Silkeborg Kommune har de ønsket at forebygge og mindske spritkørsel. Derfor lavede kommunen en kampagne med brug af blandt andet materialer som engangs-alkoholtestere og falske p-afgifter. Kampagnen gav pote på flere områder og er i drift. Derfor har kommunen delt deres erfaring på hjemmesiden www.sundeborgere.dk til inspiration for andre kommuner. 

Om Sundeborgere.dk

Sunde borgere er en digital platform, hvor sundhedsprofessionelle rundt om i kommunerne kan dele og tilegne sig praksisviden om konkrete forebyggelses og sundhedsfremmende initiativer.

- Der er ekstrem meget god viden i kommunerne, og det kommer ikke altid fra én kommune til en anden. Kommuner efterspørger et let tilgængeligt og omsætteligt indblik i andre kommuners erfaringer med konkrete sundhedsfremme- og forebyggelsesindsatser, der har gjort en forskel for borgerne. Derfor har Sund By Netværket skabt sundeborgere.dk, siger Jan Andersson, konsulent, Sund By Netværket. 

Han opfordrer kommuner til at dele flere af de mange gode eksempler. Senest er alkohol blevet et tema på hjemmesiden

Indsatser der har gjort en forskel på alkoholområdet

- Der er flere cases i pipeline til temaet alkohol. Vi vil gerne skabe en blivende case-samling og være det sted, kommunerne søger hen, hvis man leder efter viden, inden man tager beslutninger om fremtidige indsatser, eller hvis man vil dele sin viden, siger Jan Andersson. 

På sundeborgere.dk er der allerede case-eksempler fra alkoholområdet. Læs om Køge Kommune, der har sendt en forebyggelseskaravane ud til alle unge på 7. og 8. klassetrin, eller læs om Frederiksberg Kommunes tiltag - et kursus til frontpersonalet i fakta om alkohol, afhængighed og misbrug, hvor kursisterne også træner den motiverende samtale. 

Emne