Nyheder

Ny politisk aftale sænker prisen på alkoholsodavand. Alkohol & Samfund mener, at politikerne bag aftalen bør betinge sig, at branchen overholder aldersgrænserne og id-krav. Det sker nemlig ikke i dag.
I en ny undersøgelse dokumenterer Alkohol & Samfund, at diskoteker overtræder loven ved at reklamere med alkohol til unge under 18 år. Nu kan du kan hjælpe med at stoppe det.
Diskoteksreklamer overtræder loven og udsætter børn og unge for et massivt drikkepres, viser ny undersøgelse fra Alkohol & Samfund. Lovbruddene har ingen konsekvenser, og det kalder på handling. 
Deltag på Alkohol & Samfund og TrygFondens årlige Nationale Alkoholkonference, DNA18, som sætter fokus på unge & alkohol og afhængighed
Musiker Danni Toma drak  over 40 genstande om ugen. Indtil et undskyld ikke længere var nok for de mennesker, han sårede, når han var fuld. Læs hans historie om at turde gøre noget ved problemerne - uden kold tyrker.
DR-radiovært Sara Bovins far drak voldsomt, og hans misbrug kastede skygger af utryghed over hendes barndom. I dag trækker hun på egne erfaringer som vært i programmet Tværs, når unge ringer eller skriver ind om alkohol.
Kommunerne bør bruge flere kræfter på at producere og analysere data om både forebyggelse og behandling af alkoholmisbrug. For hvis indsatsen virker, skal de måske bruge flere penge på den. Og omvendt – lade være, hvis den ikke gør.
Alkohol & Samfunds rundringning til 30 kommuner afslører store forskelle i de kommunale behandlingstilbud. Vi efterlyser nationale kvalitetsstandarder, så alle er sikret ordentlig alkoholbehandling, uanset hvor de bor.
22 ud af 30 butikker i Gentofte solgte ulovligt alkohol til unge, viser ny undersøgelse fra Alkohol & Samfund. Kommunen vil certificere lovlydige butikker. Initiativet roses af politiet, som har svært ved at håndhæve loven.
I disse dage lander magasinet RUS i postkasser og venteværelser over hele landet – denne gang med temaerne kommunalvalg og unges alkoholvaner.

Sider

Følg os på Følg os på Facebook Følg os på Twitter Følg os på LinkedIn