Janne S. Tolstrup, bestyrelsesmedlem Alkohol & Samfund

Midlertidig rotation i Alkohol & Samfund

Nyhed
Bestyrelsesforkvinde i Alkohol & Samfund, Janne Tolstrup, er konstitueret direktør i Alkohol & Samfund, og næstformand Knud Erik Hansen er fungerende bestyrelsesformand.

Professor Janne Tolstrup er konstitueret direktør for Alkohol & Samfund, imens organisationen er på udkig efter en ny direktør.

- Lige nu varmer vi gevaldigt op til efteråret, hvor alkoholkampagnen får fuld skrue i uge 40 og ikke mindst to vigtige initiativer, som skal skabe bedre behandling og forebyggelse af alkoholskader. Vi forventer, at Folketingets partier får afsat midler til en fælles behandleruddannelse for stof- og alkoholbehandlere. Desuden håber vi – og 22 andre organisationer – at regeringen kommer med et udspil til en 18-årsaldersgrænse for salg af al alkohol. Det er dét allervigtigste redskab, hvis politikerne for alvor vil give forældre mere indflydelse og mindske unges drukkultur, siger Janne Tolstrup, konstitueret direktør.

Janne Tolstrup er professor på Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet og har gennemført en lang række forskningsundersøgelser af alkohols betydning, blandt andet om unge, alkohol og drikkemønstre. Hun har afdækket alkoholforbrug og forekomsten af ulykker og vold blandt unge og senest, hvordan unge har drukket mindre alkohol ved første lockdown under coronapandemien.

Desuden er Janne Tolstrup ofte benyttet som ekspert i medierne og holder foredrag, og så er hun rådsmedlem i Vidensråd for Forebyggelse.

Bestyrelsen i Alkohol & Samfund får derfor også midlertidigt en fungerende formand i kraft af Knud Erik Hansen, byrådsmedlem i Faxe Kommune.

Læs mere om Alkohol & Samfunds organisation