Direktør Alkohol & Samfund

Ny direktør i Alkohol & Samfund

Nyhed
Alkohol & Samfund ansætter Ida Fabricius Bruun som ny direktør, der vil kæmpe for større politisk bevågenhed på både forebyggelse og behandling af alkoholskader og sikre et bredere fundament for hjælp til mennesker med alkoholproblemer og deres pårørende.

15. august bliver Ida Fabricius Bruun ny direktør i interesseorganisationen Alkohol & Samfund. Hun har tidligere været ansvarlig for Alkohol & Samfunds kommunikation og presse og spillet en nøglerolle i organisationens politiske interessevaretagelse.

Siden september 2020 har hun været seniorrådgiver i Public Affairs og Stakeholder Management i Advice, hvor hun blandt andet har stået i spidsen for Drukfri Ungdom – en alliance af 24 organisationer, der arbejder for at sikre en aldersgrænse på 18 år ved salg af alkohol.

Den konstituerede direktør, Janne Tolstrup, begrunder valget:

- Alkohol & Samfund er i høj grad de seneste fire år konsolideret som en professionel organisation. Sammen med Ida tager vi denne udvikling et skridt videre. En af de første opgaver er at færdigudvikle og implementere vores nye strategi, siger Janne Tolstrup og fortsætter:

- Vi får med Ida en direktør, som er idérig, vellidt og resultatorienteret. Hun er et velkendt ansigt i organisationen og blandt samarbejdspartnere og bliver en gevinst for både det interne og eksterne arbejde for at fremme alkoholsagen.

Vil dæmme op for unges alkoholforbrug

Den nye direktør vil sikre endnu mere offentlig og politisk bevågenhed på alkoholområdet:

- Alkoholproblemer berører ufatteligt mange menneskers liv, og Alkohol & Samfund skal fortsat være den organisation, som tør sætte fokus på og tale om det. Det gjorde Alkohol & Samfund helt eminent sammen med TrygFonden i den landsdækkende alkoholkampagne i uge 40 sidste år – og det skal vi naturligvis igen i år. Vi skal samtidig skabe en ny, ambitiøs strategi for organisationens projekter og fundraising. Derudover bliver mine hovedprioriteter det første år at præge det politiske arbejde med at dæmme op for unges alkoholforbrug, og at holde politikere og interessenter i både Folketinget, kommuner og regioner op på at forbedre opsporing og behandling af alkoholskader, siger Ida Fabricius Bruun.

Udover det politiske arbejde vil hun arbejde for, at organisationen får et stærkere økonomisk fundament.

- Der er en helt særlig stemning og dedikation i både sekretariatet og bestyrelsen, og jeg er stolt, glad og taknemmelig for, at ansættelsesudvalget har vist mig tilliden. Jeg glæder mig til igen at arbejde for et Danmark uden alkoholskader, som er Alkohol & Samfunds vision.

Ida Fabricius Bruun er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole og har siden taget en cand. public fra Syddansk Universitet med specialisering i politisk retorik og ledelse.

Fra 15. august sker der således en omrokering i Alkohol & Samfund, hvor Janne Tolstrup igen er bestyrelsesforkvinde, når Ida Fabricius Bruun begynder som direktør.