unge med alkohol alkolinjen ung

Ny bestyrelse vil hjælpe danskerne til ændret alkoholkultur

Nyhed
Tre nye medlemmer af Alkohol & Samfunds bestyrelse vil styrke og fremme interesseorganisationens strategi og formål, så færre danskere får alkoholskader.

Folketingspolitiker Brian Bressendorff, sektorformand i FOA Torben K. Hollmann og kommerciel direktør hos Dagbladet Information, Tobias Hoff – alle tre er nye medlemmer af Alkohol & Samfunds bestyrelse.

Den nye bestyrelse mødtes første gang 27. januar 2022:

- Jeg er helt utrolig glad og stolt over at Brian Bressendorff, Torben K. Hollmann og Tobias Hoff indtræder i bestyrelsen i Alkohol og Samfund. De kan hver især bidrage med meget forskellige kompetencer, ud over det alkoholfaglige, hvilket er en stor styrke for os. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med dem, siger Janne Tolstrup, bestyrelsesforkvinde.

FOA-formand vil ændre alkoholkulturen

Torben K. Hollmann

Sektorformand i FOA, Torben K. Hollmann mener, at forebyggelsen af alkoholskader er yderst vigtig, for ellers får vi ikke mindsket uligheden i sundhed:

- Vi kan jo se, at borgere med kort uddannelse i højere grad får alkoholrelaterede sygdomme. Uligheden i sundhed er markant, når det gælder sygdomme og dødsfald, fordi man har haft et skadeligt alkoholforbrug. Det bør vi skabe en bred opbakning til at dæmme op for - både blandt politikere, fagfolk og i befolkningen, siger Torben K. Hollmann, sektorformand, FOA.

Alkoholproblemer er underprioriteret

Brian Bressendorff

Når folketingspolitiker Brian Bressendorff går ind i arbejdet som bestyrelsesmedlem, skyldes det blandt andet, at alkoholproblemer er så udbredt, men alligevel underprioriteret i vores samfund. Brian Bressendorff er midlertidigt medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Sjællands Storkreds, og stedfortræder for Mette Gjerskov siden 7. oktober 2021.

-  Vi taler ofte om den danske alkoholkultur og den hygge og fest, den er forbundet med for mange. Men bundlinjen får vi ikke så tit talt om; nemlig at alkohol for nogen kommer til at fylde så meget, at det skader deres helbred og deres relationer. Derfor glæder jeg mig til at bakke op om
Alkohol & Samfunds arbejde for at dæmme op for de skader, siger Brian Bressendorff.

Øget aktiviteter skal nå flere mennesker

Tobias Hoff

Det tredje nye medlem i Alkohol & Samfunds bestyrelse er Tobias Hoff, der er kommerciel direktør hos Information. Med en uddannelse som cand.merc. og baggrund i salg og marketing vil han især bidrage til Alkohol & Samfunds udvikling af dets marketing, kampagner og fundraising:

- Alkohol & Samfund har opbygget en stærk position indenfor forebyggelse, rådgivning og debat om alkohol. Det skal bredes ud, så endnu flere kan få glæde af arbejdet. Alkohol & Samfund kan søsætte flere aktiviteter og dermed nå ud til endnu flere mennesker, siger Tobias Hoff.

De tre nye medlemmer af bestyrelsen erstatter Lars Iversen, Sverre Barfoed og Knud Erik Hansen der efter mange års stor indsats er udtrådt af bestyrelsen.

Alkohol & Samfunds bestyrelse

Forkvinde Janne S. Tolstrup, Statens Institut for Folkesundhed, SDU. Professor i epidemiologi, PhD, Dr Med, på Statens Institut for Folkesundhed ved SDU, medlem af Vidensråd for Forebyggelse.

Helene Bygholm Risager, cand. psyk. aut., PhD og Centerchef for Rusmiddelcenter Aarhus, Aarhus Kommune.

Maja Thiele, MD, PhD. Forskningslektor ved Institut for Klinisk Forskning, Syddansk Universitet og læge på afdelingen for mavetarm- og leversygdomme på Odense Universitetshospital.

Torben K. Hollmann, sektorformand, social- og sundhedssektoren, FOA

Brian Bressendorff, MF for Socialdemokratiet (stedfortræder), valgt i Sjællands Storkreds 

Tobias Hoff, kommerciel direktør, Dagbladet Information

Freja Jørgensen, kandidat i folkesundhedsvidenskab og medarbejdervalgt medlem af bestyrelsen.