Udvidet åbningstid, hjælp til pårørende

Alkolinjen udvider rådgivningen

Nyhed
Det er ingen overraskelse, at julen kan have en stærk følelsesmæssig påvirkning på mennesker med alkoholproblemer og deres familier. Derfor udvider Alkolinjen åbningstiderne ekstraordinært i december og indvier – i samarbejde med TrygFonden - nye tilbud på nettet til pårørende.

Af Thomas Chemnitz, journalist, Alkohol & Samfund

Åbningstider i december

Kontakt Alkolinjen og få hjælp – det er gratis og anonymt

Mandag fra kl. 09-21
Tirsdag til fredag 11-21
Weekender fra kl. 09-15

Undtagelser:
Juleaften fra kl. 11-17
31. december fra kl. 11-17

Ring 80 200 500
Chat med en rådgiver
SMS ALKOHOL til 1231 og en rådgiver ringer dig op

December og særligt juledagene kan være hårde at komme igennem for mennesker med alkoholproblemer og deres nærmeste. Derfor søger mange hjælp, og hvert år stiger antallet af henvendelser til Alkolinjen.

Derfor holder Alkolinjens rådgivning i år længere åbent i hele december, så endnu flere drikkende og pårørende kan få hjælp.

– Det er sværere at skjule sit alkoholproblem, når familien er samlet i ferier og helligdage. Derfor er julen forbundet med mange bekymringer for både drikkende og pårørende. Men det kan også give styrke til et ønske om at gøre noget ved problemet, og det får også flere til at ringe til os, siger Bjarne Stenger Elholm, leder, Alkolinjen.

I december sidste år modtog Alkolinjen næsten dobbelt så mange opkald som året før.

Stort selvhjælps-univers til pårørende

Samtidig lanceres et nyt online tilbud til pårørende, som kan finde hjælp på nettet til selvhjælp og rådgivning:

Vidste du?

Bag hvert menneske med alkoholafhængighed anslås det, at der er 5 pårørende. Når det er vurderet, at 147.000 danskere er afhængige af alkoholafhængige, er der cirka 750.000 pårørende.

Se det nye tilbud til pårørende

- Som pårørende kan man opleve stærke følelser som opgivelse, skam og skyld, som kan være svære at håndtere. Følelser, der kan være rettet både mod den, der har alkoholproblemet, og en selv, siger Bjarne Stenger Elholm.

Råd og vejledninger på hjemmesiden til pårørende er udviklet i samarbejde med TrygFonden, som håber, at materialet vil hjælpe pårørende til at beskytte både sig selv og andre nære:

- Det nye onlinetilbud til pårørende skal give dem viden, støtte og hjælp til at håndtere den situation, de befinder sig i. På siderne kan man blive mere bevidst om, hvordan man kan passe på sig selv, børn i familien og ens nærmeste, der drikker, siger Frederik Mühldorff Sigurd, projektchef, TrygFonden.